Startup Estonia ja Funderbeam lansseerisid Eesti idufirmade andmebaasi

Idufirmade investeerimis- ja kauplemiskeskkonna arendamisega tegelev iduettevõte Funderbeam ning Startup Estonia lansseerisid ühise Eesti iduettevõtete andmebaasi, mille eesmärgiks on aidata kohalikel ettevõtetel senisest enam väliskapitali kaasata.

Uues andmebaasis, mille leiab Startup Estonia kodulehelt, on välja toodud üle 400 Eesti asutajatega idufirma koos põhiandmetega, seejuures lühikese ettevõtte põhiidee tutvustuse, tegevusvaldkondade, kaasatud investeeringute mahu ning arenguetapiga. Kõigi antud andmete järgi on võimalik ettevõtteid ka sorteerida, tehes nii senisest oluliselt lihtsamaks ja mugavamaks kindla valdkonna või arengufaasi ettevõtete leidmise. Andmebaasi info pärineb Funderbeami platvormilt, mis on kogunud andmeid enam kui 150 000 iduettevõtte kohta üle maailma.

“Usume, et loodud andmebaasist saab tervele kohalikule ökosüsteemile oluline ja toetav tööriist, mis aitab parandada siinsete iduettevõtete nähtavust, eriti välisinvestorite seas. Senised mitmed Eesti iduedulood on suurendanud investorite huvi siinsete ettevõtete vastu. Kuna ka Startup Estonia koduleht on otsingumootorites pea esimene vaste otsides inglisekeelset infot Eesti idufirmade kohta, saame sageli välisinvestoritelt küsimusi spetsiifiliste Eesti iduettevõtete soovitamise osas. Kahjuks on puudunud aga hea tööriist, mille põhjal infot edastada ja oleme seni kogunud andmeid käsitsi ning ebatäielikult,” kommenteeris andmebaasi olulisust Startup Estonia juht Mari Vavulski.

“Meil on hea meel jagada Startup Estoniaga Funderbeami kogutud andmeid Eesti idufirmade kohta, et seeläbi kohalikku iduettevõtete kogukonda nähtavamaks teha. Iga organisatsiooniga, mis siinset ökosüsteemi toetamas, on rõõm koostööd teha, sest lõppkokkuvõttes aitavad laienenud võimalused kogukonnale ju ka meid,” lisas Funderbeami asutaja Kaidi Ruusalepp.

Värsket andmebaasi eelesitleti eelmisel nädalal, 31.05-1.06 toimunud Eesti suurima tehnoloogiakonverentsi Latitude59 raames. Andmebaas on leitav veebiaadressilt http://startupestonia.ee/startups. Kõik Eesti iduettevõtted on oodatud enda infot andmebaasi lisama või seda täiendama läbi vastava profiili Funderbeami platvormil.

Startup Estoniat on Eesti idufirmade kogukonda toetav riiklik algatus, mille eesmärgiks on muuta Eesti üheks parimaks kohaks maailmas iduettevõtte loomiseks. Selle saavutamiseks tehakse koostööd parimate inkubaatorite, kiirendite, avaliku ja erasektori organisatsioonidega, et moodustada ühtne ning tugev iduettevõtteid toetav keskkond.

Funderbeam on startup ettevõtete investeerimis- ja kauplemiskeskkond. Funderbeami kaudu saavad ettevõtted üle maailma kapitali kaasata, investorid aga üle maailma investeerida ja hiljem oma investeeringust loodud kauplemiskeskkonna kaudu väljuda. Et investeerimisotsused, sh hilisem portfelli haldus oleks mõtestatud ja informatsioon lihtsalt kättesaadav, leiab Funderbeamist ka startup ettevõtete ja turu analüütika.