Tartus esitletakse Euroopa kõige uuemaid targa linna projekte

1. juunil toimub Tartus rahvusvaheline targa linna konverents, mis räägib targa linnakeskkonna kujundamisest linnakodanikule. Konverents toimub Eesti Targa Linna Klastri eestvedamisel.

Konverentsi “Smart City for the Citizens” ettekanded keskenduvad Euroopa linnade parimate targa linna praktikate tutvustamisele – näiteks saavad osalejad hea ülevaate Helsingis toimivast intelligentsest transpordisüsteemist ning targa linna turundamise nippidest Eindhoveni näitel. Targa energia töötoa raames külastatakse Baltimaade esimest kaugjahutusjaama ehk Fortumi Tartu Kesklinna Külmajaama, osalejatele tutvustatakse Euroopa Liidu rahastatava projekti SmartEnCity “From Hrustsovka to Smartovka”  – “Hrushtshovkast Smartovkaks” piirkonda, millest saab lähiaastatel Tartu nutikaim linnaosa.

Targa mobiilsuse valdkonnas tutvustatakse Mobi Labi reaalaja bussiinforakendust, mis on tartlaste seas ülipopulaarne ning maailmas ülisuurt huvi äratavat Jiffi käed-vabad  piletiostusüsteem.  Lisaks on osalejatel võimalus tutvuda Elmo elektriauto rendi-lahendusega ning saada ülevaade elektriautodest ja nende laadimisvõrgustikust Eestis, aga ka Elektritakso ärimudelist.

Targa Linna Klastri projektijuhi Gerttu Simmi sõnul on linnad kogu maailmas majanduse ja uuenduste parimaks kasvukeskkonnaks. “Kuigi linnad ei konkureeri turul omavahel kaupade ja teenuste müügil, on konkurents ülitihe,” ütles Simm. “Võistlus käib parema elukeskkonna loomisel, avalike teenuste pakkumisel elanikele ning ettevõtjate ligimeelitamisel nii tööjõu, ärikliima kui linnade poolt pakutavate teenuste kaasabil,” lisas Simm.

Lisainfo http://smartcitylab.eu/smartcityconference2016/

Konverents korraldatakse Estonian ICT Week 2016 raames, koostöös Tartu linnavalitsuse, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, Tallinna Teaduspark Tehnopoli ja FinEst Twins projektiga.

Eesti Targa Linna Klaster ühendab 22 targa linna valdkonnas tegutsevat ettevõtet ja organisatsiooni, kelle eesmärgiks on uute targa linnaga seotud toodete ja teenuste arendamine, testimine ning rahvusvahelistele turgudele viimine. Klastri tegevust kaasrahastab EASi klastrite arendamise programm Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.