FW: Pressiteade: Robotex koolitab robootikaringide juhendajaid

 

 

From: Katrin Maimik <katrin.maimik@robotex.ee&gt;
Sent: teisipäev, 7. august 2018 11:23
Subject: Pressiteade: Robotex koolitab robootikaringide juhendajaid

 

Pressiteade

7. august 2018

Robotex International

Robotex koolitab robootikaringide juhendajaid

Eile, 6. augustil algas Läänemaal Roostal Robotexi korraldatav Robootikaringide juhendajate suvekool, mis kestab kuni 8. augustini.
Suvekool pakub nii värsketele kui ka juba kogemustega robootikaringi juhendajatele võimalust enesetäiendamiseks ning võrgustiku loomiseks.

Robotexi korraldatava koolituse programmi kuuluvad erinevad robootikajuhendajale olulised koolitused nagu praktilised töötoad ringide metoodikate ning läbiviimise kohta; erinevate robotiplatvormide tutvustamine; vestlusringid; robotite ehitamine; robotite programmeerimine jmt.  Esimesel päeval keskendutakse peamiselt algtaseme juhendajate või uute juhendajate koolitustele. Teisel päeval luuakse sünergia juba kogenud juhendajate ja veel alustavate juhendajate vahel, et tagada parim kogemuste vahetamine, ning kolmandal päeval koolitatakse juba edasijõudnud ja kogemustega juhendajaid.  Eesmärgiks on anda juhendajatele võimalus enesetäienduseks ja uute teadmiste kogumiseks. Töötubades tutvustatakse erinevaid Robotexi uue hooaja robootikavõistlusi ja seal lahendamist vajavaid ülesandeid (tüdrukute tuletõrjumise võistlus, Insplay Roboliiga, Robotexi Sumo, FLL-i space).

"Juhendajate suvekool 2018 on pilootprojekt, mille õnnestumisel soovime hakata koolitust korraldama igal aastal. Tahame pakkuda oma meeskonnaga robootikaringide juhendajatele võimalust omandada uusi teadmisi robootikavaldkonnas ning ehk läbi nende uute teadmiste anda neile ka juurde eneseusku ja indu oma tööd sama hästi ja veelgi paremini edasi teha," kommenteerib Robotex Internationali tegevjuht Ave Laas selleaastast suvekooli.

Robotexi suvelaager toimub koostöös erinevate robootikavaldkonna tegijatega: MTÜ Robootika, ProgeTiiger, Insplay, TTÜ Robotiklubi ja rahvusvahelisel tasandil MakeBlock. 

 

Suvekooli toetavad Insplay ja Hasartmängumaksu Nõukogu.