BattleIT

5 head alternatiivi Google Reader’ile

rss-500x500

Google Reader lõpetab tegevuse ja pole midagi mida me saaksime selle vastu teha peale paari petitsiooni kirjutamise, mis võivad midagi muuta aga ilmselt mitte. Google on oma otsuse teinud ja jääb sellele kindlaks ning Google Reader lõpetab oma tegevuse 1. juulil. Õnneks on aga Google andnud kasutajale üsna lahke ajavahemiku, et leida endale sobiv viis RSS’i agregeerimiseks ja me toome välja paar soovitust, et otsingud teie jaoks lihtsamaks muuta.

 

The Old Reader

 

The Old Reader  on paljude jaoks juba ununenud kuid see on minimalistlik ja lihtne RSS lugeja, mis saab oma tööga kergesti hakkama. Kasutaja liides on üpris sarnane Google Reader’ile, mis annab sulle informatsiooni mida sa vajad lihtsas ja otseses vormingus. Aga paraku puuduvad sellele rakendusele telefoni aplikatsioonid, et liikvel olles oma uudistele ligi pääseda ja seepärast oled sa justkui seotud oma arvuti taha.

NewsBlur

 

Newsblur on järgmine RSS lugeja, mis näeb sarnane välja Google Reader’ile aga pealtvaadates tundub see pisut parema väljanägemisega. See pakub nii makstud, kui ka tasuta kasutaja plaane. Tasuta kasutajad saavad maksimaalselt vastu võtta 64 uudistevoogu  kuid sa saad alati üle minna makstud plaanile, mis maksab sulle 1$ kuus aga millega kaasneb lõpmatu kogus uudistevooge. Plussina on sellel teenusel ka olemas iOS ja Androidi aplikatsioonid nendele kasutajatele, kes soovivad oma uudised liikudes lugeda.

Feedly

 

Feedly on üks populaarsematest RSS lugejatest ja see toetab hulgaliselt seadmeid, mille abil saad oma RSS vooge sünkroniseerida vastavalt oma soovidele. Feedly töötab Chrome’is ja Firefox’is, kasutades selleks teenuse laiendusi ja lisaks on sellele olemas iOS ja Androidi aplikatsioonid ning kõige tipuks on olemas aplikatsioon ka Kindle’i seadmetele. Kui te olete varem kasutanud Google Reader’it siis võtab kasutajaliidesega harjumine pisut aega, kuigi Feedly’l on olemas enamus samu valikuid kuvamise muutmiseks. Selle väljanägemine sarnaneb rohkem ajakirjaga või mõnedel juhtudel isegi ajalehega kuid sa saad alati sätetes vormingut muuta, et anda sulle otsene uudistevoog.

Flipboard

 

Flipboard on samuti üks populaarne valik kuigi tema väljanägemine sarnaneb rohkem stiilse ajakirjaga, kui tegeliku vooga ja seda sellepärast, et uudiste kuvamine toimub piltide põhjal. Kuna Flipboard’il puudub arvuti rakendus ja samuti veebipõhine versioon siis on see saadaval ainult iOS’i, Androidi, Kindle’i ja NOOK’i seadmetel. Nii et hea kujunduse austajatele meeldib Flipboardi väljanägemine kindlasti aga paraku pole see mõeldud neile, kes soovivad oma uudiseid lauaarvuti tagant lugeda.

Pulse

 

Pulse on veel üks RSS lugeja, mis sarnaneb Flipboard’ile kuna tal on kena väljanägemisega kasutajaliides, mis esitab uudiseid väikeste akende vormis. See on samuti suuresti piltide põhine, nii et kui sa otsid midagi, mis sarnaneb Google Reader’ile siis ei ole paraku see rakendus mõeldud sinule. Kuid samas on sellele olemas veebipõhine versioon, mis kasutab HTML5-te ning samuti on olemas aplikatsioonid nii iOS’ile, kui ka Androidile.

 

 

Allikas: www.slashgear.com

Exit mobile version