Noored Kooli programmi kandideeris rekordarv huvilisi

Eelmisel nädalal lõppes kandideerimine Noored Kooli programmi. Sooviavalduse programmi pääsemiseks täitis kokku 224 inimest, mis on senise 10 aasta kõrgeim tulemus. Aprilli lõpuks valitakse sellest seltskonnast välja umbes 25 inimest, kes alustavad sügisest õpetajatena tööd koolides, kus nende abi kõige enam vaja on.

„Oleme väga rõõmsad, et ka kümnendal tegevusaastal on Noored Kooli programm jätkuvalt aktuaalne ja populaarne,“ kommenteeris kandideerijate huvi Noored Kooli tegevjuht Kristi Klaasmägi. „Kiire pilk kandideerijate taustale näitab, et oleme hästi jõudnud eesti rahvusest inimesteni, kuid aasta aastalt on tõusmas ka teistest rahvusest huviliste hulk. Lisaks on rõõmustav tõdeda, et pidaevalt kasvab ka kandideerijate keskmine vanus, mis näitab, et lisaks värsketele ülikoolilõpetajatele näevad oma võimalusi hariduse kasuks karjääripöörde tegemises ka kogenenumad inimesed,“ lisas Kristi Klaasmägi.

Nüüd kuni 8. maini on võimalus koolijuhtidel programmi kodulehe kaudu märku anda teadaolevatest õpetajakohtadest, mis nende koolides sügisest vabanevad ning kuhu nad oleks huvitatud sobiva Noored Kooli osaleja leidmisest. 10. lend Noored Kooli osalejaid valitakse välja aprilli lõpuks ning pärast seda algavad osalejate kohtumised huviliste koolijuhtidega.

Aprilli lõpust käivitub ka tulevaste õpetajate intensiivne koolitusperiood, mis kestab kuni augusti keskpaigani. Selle aja jooksul saavad osalejad väga praktilise ettevalmistuse hakkamasaamiseks klassiruumis. Õpitakse tundide planeerimist, õpilaste arengu jälgimist ning motiveerimist, palju saadakse didaktilisi ja metoodilisi vahendeid, millest kohe sügisel kasu on. Ettevalmistuvad osalejad saavad suvel Kiviõli linnalaagris kogemuse ka reaalsete õpilaste õpetamisest ning augusti jooksul valmistavad koos õppejõudude ning kogenumate õpetajatega ette oma esimesi tööplaane õpetajana. Hetkel töötab 24 koolis üle Eestimaa 33 Noored Kooli osalejat.

Noored Kooli on vabaühendus, mille eesmärgiks on luua kasvukeskkond haridusvaldkonna eestvedajate kujunemiseks. Programmi kaudu lähevad vähemalt kaheks aastaks Eestimaa koolidesse õpetajana tööle võimekad inimesed erinevatelt elualadelt. Koolis töötamise ajal läbivad nad intensiivse koolituse, mis kombineerib pedagoogikat ja juhtimist. Programmi vilistlastest 80% jätkab tegutsemist haridusvaldkonna eri tasanditel.