Infoturbe tippspetsialist Mikko Hyppönen peab IT Kolledžis avaliku loengu

13. oktoobril 2015 kell 12.00 peab IT Kolledžis avaliku loengu maailmas tunnustatud infoturbe ekspert Mikko Hyppönen, kelle ettekanded sisaldavad alati rohkelt näiteid päevakajalistest infoturbe intsidentidest ning sündmustest, mis on seadnud ohtu internetikasutajate privaatsuse. Loengut modereerib Baltic Computer Systems AS juhataja Ants Sild.

„Hyppöneni peetakse maailmas infoturbe rokkstaariks. Ta on väga kogenud esineja ning tema ettekannete sisu ei ole tehniliselt keeruline, mis pahatihti antud valdkonna ettekannetes kipub olema. Elulised näited viirusetõrjelabori avastustest, igapäevased ohud arvutikasutajatele ning põnev ülevaade küberkuritegelikust maailmast on garanteeritud,“ sõnas F-Secure tugikeskuse juht Raido Orumets ja lisas, et kindlasti ei saa tegemist olema tavalise loenguga, kuulajad saavad sellest tõelise elamuse.

„Eesti Infotehnoloogia Kolledžil on heameel juba kolmandat korda koostöös Baltic Computer Systems AS-ga võõrustada maailma infoturbe tippspetsialist Mikko Hyppöneni,“ ütles Eesti Infotehnoloogia Kolledži rektor Tiit Roosmaa. „Ma olen kindel, et nii meie üliõpilastel, õppejõududel kui ka kõigil kuulajatel on väga huvitav ja arendav kuulda infoturbe tippspetsialisti ülevaadet tänasest olukorrast ja trendidest infoturbe valdkonnas,“ lisas Roosmaa.

Mikko Hyppönen on maailma juhtiva infoturbetarkvara tootja F-Secure viirusetõrje laborite juht ning ta on valitud maailma 50 kõige tähtsama Internetiga seotud isiku hulka (ajakiri PC World märts 2007). Ta on nõustanud infoturbe alal erinevaid USA, Euroopa ning Aasia valitsusasutusi ning esineb pidevalt maailma olulisematel infoturbe alastel seminaridel. Tema artikleid on avaldanud sellised ülemaailmse levikuga ajakirjad nagu Scientific American, Foreign Policy ja Virus Bulletin.

Mikko Hyppönen omab “Computer Virus screering” patenti (US patent 6,577,920). Lisaks arvutiturvalisuse küsimustele tegeleb ta vanade videomängude ning mänguautomaatide kogumise ja taastamisega.

Avalik loeng on inglise keeles ja toimub IT Kolledži õppehoones Mustamäel, Raja 4C, auditooriumis 314.

Avalikust loengust toimub ka otseülekanne IT Kolledži kodulehel.