Nutituur viib nutitarkust nutiseadmeid seni vähe kasutanud inimesteni

Nutituur_visuaal-koolituskoht-veebi-1024x724_1_Täna, 18. mail stardib Tallinnast Nutituur, mille raames toimuvad tasuta nutiseadmete kasutamise nõustamised ja klassikoolitused neile, kes soovivad nutiseadmeid kasutusele võtta. Nutituur peatub mais ja juunis Eestimaa 67-s eri paigas ning viib nutitarkust orienteeruvalt 1000 inimeseni, kes seni on nutiseadmetega vähe kokku puutunud.

Nutinõustajad sõidavad kaasa Swedbanki pangabussiga ning nõustavad inimesi pangakontorites. Lisaks toimuvad põhjalikumad nutiseadmete koolitused kõigis maakonnakeskustes. Sellises mahus toimuvad nutikoolitused ja üks ühele nõustamised esmakordselt. Nutituuri korraldavad Microsoft, Swedbank ja Vaata Maailma sihtasutus.

Vaata Maailma sihtasutuse juhataja Kristi Kivilo selgitab, et Nutituuri eesmärk on inimesed nutiseadmetega sõbraks teha, sest nutiseadmetes saab kõik vajalikud asjad aetud. Kui arvutite ja interneti õppimine võib kohati hirmutav tunduda, siis nutiseadmete kasutamine on lihtsam. “Teame, et enamus müüdavatest telefonidest on nutitelefonid ning soovime, et inimesed neid ka parimal võimalikul moel kasutaks. Soovime tõsta nutikirjaoskust, sest sugugi mitte kõigi Eestimaa elanike jaoks ei ole infotehnoloogia enesestmõistev,” lisas Kivilo.

Nutituuril õpetatakse, kuidas nutiseadet kasutada. Olgu selleks siis näiteks ajalehtede lugemine, pangatehingute tegemine või foto saatmine. Lisaks räägitakse, kuidas nutiseadmeid turvaliselt kasutada. Nõustamistele ja koolitustele on oodatud eelkõige need, kes pole nutiseadmeid kasutanud, kuid ka inimesed, kellel nutitelefon olemas, kuid kasutavad seda hetkel vaid tavatelefonina helistamiseks ja sõnumite saatmiseks.

Swedbanki klienditeenuste juhi Ulla Ilissoni sõnul on võimalus selline projekt Vaata Maailma ja Microsoftiga ühiselt ellu viia oluline ja vajalik Eesti ühiskonna jaoks. “Oleme aastaid tegelenud oma klientide finantskirjaoskuse parandamisega ja peame seda väga oluliseks. Meil on hea meel osa võtta sellest, et nutitarkus jõuaks igasse Eestimaa nurka. Kuigi valdav enamus Eesti eraisikutest toimetab vabalt oma igapäevaseid pangaasju elektroonilistes kanalites, siis tahame aidata ka neid, kes end uute võimaluste kasutamisel nii mugavalt ei tunne. Nutiseadmed levivad aina kiiremini ning oskus neid oma elu mugavamaks korraldamiseks maksimaalselt ära kasutada on oluline meile kõigile. Samas on tähtis teada, kuidas nutitelefone ja tahvelarvuteid turvaliselt kasutada, et mitte viiruste või pahalaste ohvriks langeda,“ märkis Ilisson. “Swedbanki mobiilipanga kasutajate arv kasvab iga päevaga ja ületab varsti juba 100 000 igakuise kasutaja piiri. Tore on, et kiiresti kasvab ka meie seeniorklientide huvi mobiilse panganduse vastu. Loodame, et Nutituur aitab kaasa kasutajate arvu tõusule.”

Microsofti Balti regiooni juhi Rain Laane sõnul on nutitehnoloogia kasutamise oskus järjest vajalikum, sest see võimaldab inimestel mugavalt pidada sidet oma lähedastega, ajada igapäevaseid asju või osaleda aktiivsemalt ühiskonnaelus. „Noorema põlvkonna jaoks on nutitelefon elu lahutamatu osa ja valdav osa nende omavahelisest suhtlusest käib Skype’is või muudes veebipõhistes suhtlusvõrgustikes. Ma usun, et nutitelefon ei ole võõras ka vanemale põlvkonnale, aga sageli kasutatakse üsna vähe selle eri funktsioone. Põhimõtteliselt saab nutiseadme abil igal ajahetkel olla kursis uudistega, käia pangas, teha pilti, osaleda kasvõi keelekursusel või pidada sidet oma laste ja lastelastega,“ märkis Laane. Ta lisas, et e-teenuste laiem tarbimine kannustab ka ettevõtjaid neid teenuseid arendama, mis omakorda kasvatab majandust.

Nutituuri korraldavad Microsoft, Swedbank ja Vaata Maailma sihtasutus ning see on osa Microsofti projektist Mobiilne kevad. Mobiilne kevad koondab enda alla lisaks Nutituurile veel ka üle Eesti toimuvad koolinoortele mõeldud robootika töötoad ning praktilised IT koolitused naistele julgustamaks neid enam IT erialasid valima.

Koolitajad ja nõustajad on firmadest IT Koolitus ja SalesForce.

Lisainfo: www.vaatamaailma.ee/nutituur

Lisainfo Mobiilne kevad http://on.fb.me/1bQn91o

Nõustamistele ei ole vaja eelnevalt registreerida, aga koolitustele on registreerimine kohustuslik. Registreerimine on avatud telefonil 618 1727 (esmaspäevast reedeni kella 09.00-17.00) või kodulehelt www.vaatamaailma.ee/nutituur. Kui teil on oma nutiseade olemas, võtke see kindlasti kaasa!

Nutituur:

Esimene nutikoolitus toimub: 18. mail kell 11.00 Tallinna Keskraamatukogus.
Esimene silmast-silma nutinõustamine toimub: 19. mail kella 10.00-18.00 Swedbanki Magistrali kontoris (Sõpruse pst 201/203)
Täispikk graafik www.vaatamaailma.ee/nutituur




4 thoughts on “Nutituur viib nutitarkust nutiseadmeid seni vähe kasutanud inimesteni”

Kommenteerimine on suletud.